•♥•

torstai 6. tammikuuta 2011

Niksinurkka

Lojuuko nurkissasi turhan tyhjiä pahvilaatikoita ja masentunut kissa? Ei hätää! Pesukarhun niksinurkka pelastaa tilanteen!

Yleisesti ottaen kissoille on hauskinta temmeltää pelkkien tyhjien pahvilaatikoiden seassa tuntikausia, mutta joskus ihmisolentojen kipukynnys pahvihirviöiden sekasortoa vastaan pettää. Jos tässä vaiheessa vielä huomaa tarvitsevansa kissataloa a.k.a. condoa, mutta lompakko huutaa hoosiannaa, niin suosittelen kokeilemaan äärimmäisen halpaa vaihtoehtoa – tee se itse.

Kestävän ja tukevan condon voi rakentaa itse kunnon työkaluillakin, mutta tähän versioon tarvitaan vain pahvilaatikoita ja teippiä.

Kissan kerrostalo: 

Olen jo aikaisemmin tehnyt pienen kissatalon, mutta nyt iski laajennusinto. Aloitin homman luonnostelemalla ideani paperille ja keräämällä materiaalit kasaan: pari pahvilaatikkoa, harvinaisen ruman väristä ilmastointiteippiä, sakset ja puukko.

Kissaparatiisiin yhdistyvät myös valmiiksi löytyvä raapimapuu ja juuri tilaukseen laitettu kattoon yltävä kiipeilypuu.
Nurkasta löytyi muutamia pahvilaatikoita, koulusta bongattu tyhjä paperirulla, kynsienteroitushiiri ja kissa.
Ensimmäisenä teippasin ison pahvilaatikon toisen sivun kunnolla kiinni ja vahvistin muuten huterat kohdat. Tarkoituksena oli saada korkeasta pahvilaatikosta kaksikerroksinen, joten sisälle piti saada taso katolle hyppäämistä varten. Koulusta napattu tyhjä paperirulla sopii loistavasti tason tukipilariksi ja siitä saa myöhemmin sisalnarulla hyvän raapimapaikan. Tason voi myös toteuttaa pienemmällä pahvilaatikolla.

Sisätaso seksikkäällä teipillä teipattuna.
Leikkasin toisesta pahvilaatikosta sopivan kokoisen palan tasoksi ja teippasin sen pahvilaatikon sisälle tolpan korkeuteen. Tolpan kiinnitin vasta tämän jälkeen. Vaikka olenkin äärimmäinen pilkunviilaaja, en antanut rypistyvän teipin häiritä. Tässä tapauksessa on turha pistää silitysrautaa peliin – kissa kuitenkin repii ne jossain vaiheessa irti – pääasia, että rakennelma kestää. Kuten aikaisemmin totesin, sisalnarulla saa tolpankin kissalle hyötykäyttöön.

Tadaa, talo on mystisesti valmis!
Loppuaika kului kulkuaukkojen ja ikkunoiden leikkaamisessa. Ison laatikon molemmat reunat on teipattu umpeen ja se on yhdistetty pienempään taloon. Sisäkautta pääsee myös pienempään taloon. Lisäksi tein uudesta pahvipalasta kulkutason raapimapuun päälle, jotta kokonaisuus näyttäisi edes hieman yhtenäisemmältä. Välissä on myös pieni pahvikiila, ettei raapimapuu pääse siirtymään liian lähelle taloa. Kiinnitin myös kynsienteroitushiiren pahvilaatikon kylkeen, mutta taidan nostaa sitä hieman ylemmäs.

Kyllä sitä taisi edes jonkin verran kiinnostaa laajennettu hökkeli.
Siinäpä teille yksinkertaisia ideoita omien kissatalojen rakenteluun! Tulevaisuudessa olisi tarkoitus päällystää talo beigellä karvakankaalla, koska ulkonäöllisesti talo ei ole kovin sisustusystävällinen – ehkäpä saan silloin aikaiseksi Niksinurkka II:n. Ideoita otetaan vastaan!

Lopuksi vielä rakentelumusiikkia:
 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti