•♥•

perjantai 10. joulukuuta 2010

Sika

~ sen perää maistetaan ~

Nyt lähtee itsetunnon kohotuskuuri käyntiin! Enää ei oikein jaksa tätä toisiin vertailua ja itsensä ylikriittistä arviointia. Onhan minulla huomattavasti parempi näkemys itsestäni kuin esimerkiksi yläasteella, mutta vieläkään en ole päässyt eroon "Hyi, olen ruma!" -kohtauksista. Asennemuutokseen siis tähdätään.

Ylipäätänsäkin ihmisten – etenkin nuorten naisten – olisi hyvä päästä eroon jatkuvasta alemmuuskompleksista. Alkaahan se pikkuhiljaa ärsyttää muitakin, jos joku koko ajan mollaa itseään ja valittaa asioista, joihin kukaan muu ei kiinnitä huomiota.

"Kato nyt tätäkin! Siis HYI! Kamalat jenkkakahvat ja hyyyyyyyyi!"
*viil viil angst angst*

Tottahan se on, että median paine muokkaa ns. kauneusihanteita ja naiset – mikseivät miehetkin – luulevat, että jokaisen tulee olla mallin mitoissa ollakseen kaunis ja hyväksytty. PASKANMARJAT sanon minä!

Aivan sama sijoittuuko henkilö ihannemittojen ylä- tai alapuolelle, sellaiseksi hän on kasvanut ja olkoot sellainen, helvettiäkö se muille kuuluu! Terveydelliset seikat ovat tietenkin asia erikseen, mutta yleisesti ottaen ei pitäisi arvostella ulkonäköä minkään tietyn kaavan mukaan. Luultavastikin tässä jaarittelen itsestään selvyyksiä, mutta eipä se uudelleen miettiminen pahaa tee.

Käännypä katsomaan peiliin ja mieti itseksesi, mikä sinussa on hyvää. Onko sinulla kenties hyvin muotoutunut nenä tai kauniit silmät? Saako pieni meikkiripaus tai uusi mekko taikoja aikaan? Äläkä perkele kiinnitä huomiota siihen olemattoman pieneen finniin nenäsi päässä, anna sen olla ja keskity siihen, mikä on hyvää. Edes yksi pieni yksityiskohta näin ensialkuun tekee yllättävän hyvää!

Minun vuoro. Yksi asia, josta itsessäni pidän on hiukset. Harrastan hiusten kasvattamista ja koen onnistuneeni siinä aika hyvin tähän mennessä. Toki on vielä aika pitkä matka tavoitteeseeni, mutta äkkiäkös ne siihen mittaan yltävät. Otin hiukset ensimmäisenä tarkasteluun, koska ajattelin muutenkin satunnaisesti tehdä pieniä blogimerkintöjä mm. hiustyyleistä ja omaan hiuspituustavoitteeseeni matkaamisesta.

9.12.2010

Ovathan ne nyt jo melko pitkät, ja joku saattaa ihmetellä, että miksi ihmeessä haluan enää kasvattaa tuon enempää. Noh, se nyt vain on toiveena! Toinen asia, johon ehkä kiinnittää huomiota on kuvanmuokkaus. No joo, tulihan siitä vähän liikaa poistettua jenkkakahvoja ym. mutta pitipä nyt aloittaa edes jostain tämä itsetunnon kohotus, heh heh...

Seuraavana tehtävänä olisi repäistä oikein kunnolla ja tilata haaveilemani kengät netistä. Eivät ihan sitä jokapäiväistä tyyliäni, mutta varmasti tekevät hyvää itsetunnolleni, jos vain löytäisin jonkun hienon mekon niiden seuraksi!

Ehkäpä tässä vihdoinkin kaikki tältä erää. Nukkumaanmenoaika!
KAUNIITA unia!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti